Stamppot boerenkool met 'Little Willies' van de Vegetarische slager


Stamppot boerenkool met ‘Little Willies’ van de Vegetarische Slager

ingrediënten voor zeker 5 personen
- 1400 gram aardappelen
- 600 gram boerenkool (gesneden)
- naturel slasaus
- Little Willies van de Vegetarische slager
- 1 eetlepel olie of vloeibare boter

Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken, zodat ze tegelijkertijd gaar zijn. Maarten was heel enthousiast met het schillen, dus vandaar dat we zoveel hebben gemaakt. Ik zou normaal 1kg-1200g aardappelen doen met 600 gram boerenkool voor 4 porties
Doe de aardappelen in ruim water (tot net boven de aardappelen uit) in een grote pan en doe hier een deel van de boerenkool bovenop, 600 gram past bij ons namelijk niet in één keer in de pan. Bij het warmer worden wordt het minder, dus kun je beetje bij beetje wat boerenkool toevoegen. Laat ongeveer 20-30minuten koken tot de aardappelen gaar zijn. Dit kun je controleren door met een vork in een aardappel te prikken. Wanneer deze uit elkaar valt, is die gaar.
Bak ondertussen de worstjes goudbruin in een koekenpan met een eetlepel olie.
Giet vervolgens de aardappelen en boerenkool af en stamp met wat slasaus zodat het wat smeuïg wordt. Dit kun je ook doen door er wat warme melk en/of boter aan toe te voegen.
Serveer de boerenkool met de worstjes. 

Reacties