Basmatirijst met roerei, groentes en woksaus



Basmatirijst met roerei, groentes en woksaus
ingrediënten
- ½ courgette
- ½ broccoli
- bakje taugé
- 1 teentje knoflook
- vezelrijke basmatirijst
- 3 eieren
- woksaus (Go-Tan Teriyaki)
- 1 eetlepel olijfolie

Snijd de courgette in blokjes en de broccoli in roosjes.
Doe een beetje in een wokpan en bak hierin de courgette met een uitgeperst knoflookteentje.
Kook ondertussen de broccoliroosjes 3 minuten voor en giet ze af.
Gebruik vervolgens dezelfde pan om de rijst in de koken. Je kunt hier natuurlijk ook kiezen voor zilvervliesrijst.
Leg de courgette naar de zijkant van de wokpan, waardoor je in het midden de eieren kunt bakken. Schep dit heen en weer zodat je een roerei krijgt. Schep hier vervolgens de broccoli en taugé doorheen en 1/3e van de woksaus.
Doe de deksel op de pan en zorg dat de broccoli en taugé warm zijn, maar zorg dat de taugé wel knapperig blijft.

Schep de rijst op een bord en doe daar de rest overheen. Eventueel naar smaak nog wat peper en zout toevoegen.

Reacties