Chili sin carne


Chili sin carne
Dit recept is ongeveer voor 4-5 porties
- 1 rode peper
- 3 paprika's
- 3 teentjes knoflook 
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 blik tomatenblokjes 
- 1 groot blik bruine bonen / kidney bonen
- 1 klein blikje mais
- 1 groentebouillonblokje
- 1 à 2 laurierbladeren
- 3 theelepels (gemalen) komijn
- 2 theelepels (gemalen) koriander
- peper en zout
- 2 eetlepels
- eventueel tabasco/chilipoeder naar smaak

Snijd de rode peper, paprika's en knoflookteentjes in kleine stukjes. Doe een scheutje olie in een (grote) braadpan en zet dit op laag vuur zodat de knoflook niet aanbakt. Als de olie warm is gooi je de paprika en knoflook erbij. Schep dit af en toe door en bak 3 minuten

Giet vervolgens de tomatenpuree in de pan, zet de pan nu op middelhoog vuur en roer het even door. Doe de tomatenblokjes erbij en voeg je de laurierbladeren, komijn en koriander toe en een verkruimeld bouillonblokje. Roer dit goed door en laat 10-15 minuten pruttelen terwijl je het af en toe door schept, als het kookt zet je het vuur zachter.

Ondertussen kun je de blikken met bruine bonen en maïs even afgieten.
Proef ondertussen even of de chili goed smaakt. Indien het nog niet voldoende smaak heeft kun je nog kruiden en/of tabasco naar smaak toevoegen.
Voeg vervolgens de bonen en maïs toe en roer het weer goed door en laat het warm worden. Ik geloof zelf dat het lekkerder wordt naarmate je het langer laat pruttelen maar als je niet kan wachten dan kun je direct beginnen met eten. Let er wel even op dat je de laurierbladeren eruit haalt ;).
Je kunt er van alles bij eten zoals : rijst, couscous, wraps, crème fraîche, yoghurt, augurken, een salade of wat anders. 




Reacties