Chili sin carne
Dit recept is ongeveer voor 4-5 porties
- 1 rode peper
- 3 paprika's
- 3 teentjes knoflook
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 groot blik bruine bonen / kidney bonen
- 1 klein blikje mais
- 1 groentebouillonblokje
- 1 à 2 laurierbladeren
- 3 theelepels (gemalen) komijn
- 2 theelepels (gemalen) koriander
- peper en zout
- 2 eetlepels
- eventueel tabasco/chilipoeder naar smaak
Snijd de rode peper, paprika's en knoflookteentjes in
kleine stukjes. Doe een scheutje olie in een (grote) braadpan en zet dit op
laag vuur zodat de knoflook niet aanbakt. Als de olie warm is gooi je de
paprika en knoflook erbij. Schep dit af en toe door en bak 3 minuten
Giet vervolgens de tomatenpuree in de pan, zet de pan
nu op middelhoog vuur en roer het even door. Doe de tomatenblokjes erbij en
voeg je de laurierbladeren, komijn en koriander toe en een verkruimeld
bouillonblokje. Roer dit goed door en laat 10-15 minuten pruttelen terwijl je
het af en toe door schept, als het kookt zet je het vuur zachter.
Ondertussen kun je de blikken met bruine bonen en maïs
even afgieten.
Proef ondertussen even of de chili goed smaakt. Indien het nog niet voldoende smaak heeft kun je nog kruiden en/of tabasco naar smaak toevoegen.
Proef ondertussen even of de chili goed smaakt. Indien het nog niet voldoende smaak heeft kun je nog kruiden en/of tabasco naar smaak toevoegen.
Voeg vervolgens de bonen en maïs toe en roer het weer
goed door en laat het warm worden. Ik geloof zelf dat het lekkerder wordt
naarmate je het langer laat pruttelen maar als je niet kan wachten dan kun je
direct beginnen met eten. Let er wel even op dat je de laurierbladeren eruit haalt
;).
Je kunt er van alles bij eten zoals : rijst, couscous,
wraps, crème fraîche, yoghurt, augurken, een salade of wat anders.
Reacties
Een reactie posten