Groenteplaat, voor 2 personen
ingrediënten
- 4 velletjes ontdooide bladerdeeg
- 4-5 eetlepels rode pesto
- 3/4 aubergine
- 3/4 courgette
- 6 cherrytomaatjes
- ½ paprika
- blokjes vegetarische feta (saladeblokjes/witte kaas)
- olijfolie
- zout
Snijd de aubergine en courgette in plakjes en strooi was zout op de aubergine. Snijd de paprika in reepjes en verwarm ondertussen een grillpan op hoog vuur.
Dep de aubergine en courgette droog met een keukenpapier strijk wat olijfolie op alle gesneden groentes. Leg ze vervolgens in de grillpan tot er donkere grillstrepen op staan en leg ze even apart.
Snijd de cherrytomaatjes in kwarten en verwarm ondertussen de oven voor op 200 ◦C.
Leg wat bakpapier op een bakplaat en leg hier de bladerdeeg op. Rol ze een beetje uit of trek ze iets groter en druk ze tegen elkaar aan zodat je één plaat krijgt.
Smeer hier wat pesto op, maar laat 1 cm van de rand vrij. Verdeel de gegrilde groentes, tomaatjes en de feta over de plaat en doe hier nog wat peper overheen.
Bestrijk de randen met wat water, zodat deze niet aanbranden in de oven.
Bak in ongeveer 20 minuten gaar en goudbruin en draai eventueel een halve slag om met 10 minuten als de plaat niet regelmatig verkleurd.
Maak ondertussen een salade en bereid de couscous volgens de verpakking.
Reacties
Een reactie posten