Spinazielasagne met champignons



Spinazielasagne met champignons
Dit gerecht hebben wij uit het boek ‘5 ingrediënten – vegetarisch’, maar we hebben het een beetje aangepast. Maarten heeft dit gerecht gemaakt met wat minder kaas dan in het boek staat en alleen met champignons. Bij veel verschillende soorten paddenstoelen wordt het een duurder gerecht.
ingrediënten voor 4 personen:
- 8 vellen lasagne
- 250g champignons
- 125g mascarpone
- 100g bevroren
- zakje 30+ geraspte kaas
uit de voorraadkast: 3 eetlepels olijfolie, 2 teentjes knoflook, zout en zwarte peper

Verwarm de oven voor op 200
C.
Snijd de champignons in schijfjes en bak deze in een beetje olie aan in een grote koekenpan, tot deze bruin gebakken zijn. Snipper de knoflook en voeg aan de champignons toe. Voeg de spinazie en de mascarpone toe en laat bakken tot de spinazie warm is en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.
Vet een ovenschaal in en begin met een laagje saus. Bedek dit met lasagnebladeren en strooi er eventueel wat kaas. Herhaal dit 3 keer.
Bak de lasagne in 20-30min, tot de kaas goudbruin is. Wij hebben dit geserveerd met een salade, omdat er nauwelijks groentes in zit. 

Reacties