Stamppot andijvie met speckjes



Stamppot andijvie met speckjes, voor 2 personen

ingrediënten
- 600 gram kruimige aardappelen
- een krop andijvie
- naturel slasaus
- peper en zout
- Speckjes gerookt van de ‘Vegetarische Slager’

De hoeveelheid aardappelen is veel meer dan de aanbeveling, maar anders is het echt een te kleine hoeveelheid.
Begin in de middag al met het snijden van de andijvie in zo dun mogelijke reepjes en was deze goed met water, ik was het meestal 2-3 keer. Probeer het zo goed mogelijk uit te laten lekken voor het koken, vandaar dat het snijden in de middag het beste werkt. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor gesneden andijvie, maar deze vind ik vaak te grof.
Schil de aardappelen en snijd in ongeveer gelijke stukken, zodat het tegelijkertijd gaar is. Kook de aardappelen in een laagje water (hoeven niet onder water te staan) met deksel op de pan en kook tot ze uit elkaar vallen als je er met een vork in prikt.
Giet de aardappelen af en bak ondertussen de speckjes.
Prak de aardappelen en schep hier beetje bij beetje de andijvie doorheen. Houd ondertussen een laag vuurtje aan onder de pan, zodat de andijvie ook opwarmt. Doe hier vervolgens wat slasaus doorheen zodat het smeuïg wordt. Dit kan natuurlijk ook met melk en boter, maar wij vinden dit lekkerder en zo heeft mijn moeder het altijd gemaakt.
Voeg andijvie toe tot je zelf vind dat de verhouding goed is en haal van het vuur als alles goed warm is. Voeg op het bord de speckjes eraan toe. 

Reacties