Zoete aardappelen met geitenkaas


Zoete aardappelen met geitenkaas


Recept voor 2 personen:
- 2 zoete aardappelen met schil
- olijfolie
- stukje geitenkaas
- peper en zout

Verwarm de oven op 200
C.
Snijd de zoete aardappelen in de lengte doormidden en doe er ongeveer een theelepel olie per halve aardappel op. Wrijf dit in met je handen of gebruik een kwastje.
Leg bakpapier op een bakplaat en leg de halve zoete aardappelen erop, met de schil naar de bovenkant.
Bak vervolgens ongeveer 30-40 minuten tot ze bijna gaar en goudbruin zijn. Haal ze dan uit de oven en maak een kuiltje in het midden met een vork. Doe er was peper en zout op en een aantal stukjes geitenkaas. Bak het volgens nog een minuut of 10 tot de kaas is gesmolten.

Wij hebben dit bijgerecht geserveerd met een vegetarische hamburger en een potje (koude) bietjes. Maar je kunt dit ook eten met een salade.

Reacties