Falafel met pitabrood, groentes, feta en knoflooksaus
ingrediënten voor 2 personen (wij hadden nog wel wat falafel over voor de dag erna)
- 75 gram gedroogde kikkererwten
- 1-2 tenen knoflook
- ½ rode peper
- sap van een citroen
- 2 theelepels komijnpoeder
- 2 theelepels korianderpoeder
- 1 theelepel peterselie
- scheutje olijfolie
- peper en evt. zout
- 1-2 eetlepels meel
- 2-3 pitabroodjes per persoon
- fetablokjes (of witte kaas/saladeblokjes)
- sla
- ½ komkommer
- een aantal cherrytomaatjes
- knoflooksaus
Zet in de ochtend de kikkererwten in een bak met water. Zorg dat ze helemaal onder water staan. Dit moet ongeveer 8 tot maximaal 12 uur.
Giet de kikkererwten af en droog ze met een theedoek of keukenpapier. Doe de kikkererwten met de knoflookteentjes, rode peper (evt. zonder pitjes), een eetlepel citroensap (evt. naar smaak wat meer), de kruiden en wat olijfolie in een keukenmachine en maal alles fijn tot het aan elkaar plakt. Tijdens het bakken zal de smaak wat afnemen, dus proef het nu even en voeg evt. wat knoflook, peper of kruiden toe. Met de meel kun je de mix iets droger maken wanneer nodig.
Vorm nu 10-15 balletjes en druk ze een klein beetje plat.
Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de falafel goudbruin.
Wanneer de falafel bijna klaar is, kun je de pitabroodjes verwarmen in een broodrooster.
Vouw de pitabroodjes open en doe hier wat knoflooksaus in en de falafel. Wij hadden ongeveer 3 falafels per broodje. Doe hier vervolgens wat salade en feta in en je bent klaar!
Reacties
Een reactie posten