Tofu roerbakreepjes met groentes en woksaus



Tofu roerbakreepjes met groentes en woksaus


ingrediënten voor 2 personen
- 250 gram champignons
- halve groene peper (of meer naar smaak)
- 1 paksoi
- 180 gram tofu roerbakreepjes pittig gekruid (kan natuurlijk ook niet-gekruid)
- 80 gram taugé
- woksaus (Go Tan Teriyaki)
- 150 gram basmatirijst
- olijf- of zonnebloemolie
- optioneel: verse koriander

Maak de champignons schoon (met een borsteltje of wat keukenpapier) en snijd deze in kwarten en helften. Was de peper en snijd deze in ringetjes.
Doe twee eetlepels olie in een wokpan en bak hierin de champignons met de peper op middelhoog tot hoog vuur. Was ondertussen de paksoi door deze in tweeën te snijden en onder een kraan te wassen. Snijd de paksoi in stukken waarbij je de steel van de bladeren scheidt.
Kook tegelijkertijd de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakkingen.
Doe de stelen van de paksoi met de tofu in de pan bij de champignons en verwarm deze op middelhoog vuur. Wanneer dit gaar is, voeg je de paksoibladeren en de taugé toe.
Roer goed door en voeg 1/3e van de woksaus toe. Laat de saus warm worden en serveer met de rijst.
Als je het lekker vindt dan kun je er nog wat koriander overheen doen. 

Reacties