Aubergines uit de oven


Aubergines uit de oven

ingrediënten voor 2 personen
- 2 aubergines
- 1 rode peper
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 theelepels gedroogde tijm
- 2-3 eieren
- 150 g (ongekookt afgewogen) zilvervliesrijst
- 1 teen knoflook
- 100 g Griekse yoghurt of kwark
- peper en zout

Verwarm de oven voor op 200 ‘C .
Halveer de aubergines door de lengte, laat hierbij het steeltje eraan zitten. Maak kruiselings inkepingen in de aubergines, in het vruchtvlees, maar laat de schil hierbij heel.
Leg de aubergines op de schil, met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat.
Besprenkel de aubergines met de olijfolie, tijm, peper en zout.
Bak ongeveer 40minuten op 40 graden. Snijd ondertussen de rode peper in ringetjes en leg de laatste 15 minuten op de aubergines om mee te bakken.

Kook ondertussen de rijst volgens de instructies op de verpakking. Pers het teentje knoflook uit door de yoghurt/kwark en roer goed door en breng op smaakt met peper en zout. Zet de yoghurt/kwark alvast op tafel. Kook ook de eieren alvast.

Haal de aubergines uit de oven en schep hier een eetlepel yoghurt op en serveer met de rijst en het ei.

Reacties