Bloemkool uit de oven met linzenpuree


Bloemkool uit de oven met linzenpuree
ingrediënten voor 2 personen
voor de bloemkool:                                       voor de linzenpuree:
- 1 kleine bloemkool                                     - 100g ongekookte linzen
- 180ml volle yoghurt                                    - 1 teen knoflook
- rasp van 1 citroen/limoen                        - 500ml groentebouillon (1 blokje en 500ml water)
- 1 theelepel chilipoeder
- 2 theelepels komijnpoeder
- (evt. 1 theelepel knoflookpoeder)
- peper en zout

Verwarm de oven voor op 200 ‘C en bedenk een bakplaat met bakpapier.
Snijd de groene bladeren en stukje uit de kern eruit. Spoel de bloemkool goed af, zodat al het zand eraf is. Meng in een kom de yoghurt met alle kruiden.
Dip de bovenkant van de bloemkool in het yoghurtmengsel en masseer het goed in met je handen, zodat er ook tussen de roosjes wat yoghurt en kruiden zit, maar probeer de onderkant vrij te houden van yoghurt.
Leg de bloemkool, met de roosjes nar boven, in het midden van de oven en bak ongeveer 40minuten. Tot de bloemkool mooi goudbruin is geworden.

Zet ondertussen de linzen op het vuur met een heel knoflookteentje, 500ml water en 1 bouillonblokje. Breng aan de kook en laat 15 minuten sudderen tot de linzen gaar zijn. Er lijkt veel water in te zitten, maar dat is niet erg. Het hoeft niet afgegoten te worden.
Haal de linzen van het vuur en pureer met een staafmixer. Voeg eventueel nog wat water toe als het nodig is. 

Reacties