Bulgursalade (a.k.a. salade met wat er nog in huis was)
ingrediënten voor 2 personen
- 150 g bulgur
- halve komkommer
- 150 g cherrytomaatjes
- 2 mandarijnen
- 1 paprika
- handje pinda’s
- 4 bladeren van een ijsbergsla
- 150 g kikkererwten
- 2 eetlepels honing
- ½ eetlepel mosterd
- citroensap van ongeveer ½ citroen
- scheutje olijfolie
- peper en zout
Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat deze wat afkoelen, dit hoeft niet helemaal koud te zijn. Onze kikkererwten kwamen uit een zak en ik heb deze nog even afgespoeld onder de kraan.
Mix in een kopje de honing, mosterd, citroensap, olijfolie, peper en zout. De verhoudingen zijn zoals jij ze zelf lekker vindt, dus proef even en voeg eventueel wat citroensap of honing of mosterd extra toe.
Snijd de groentes in stukjes en doe de partjes van de mandarijnen door midden.
Doe de afgekoelde bulgur, de groentes, mandarijn en pinda’s in een grote kom en giet hier de dressing overheen. Schep alles goed door elkaar en eten maar!
Reacties
Een reactie posten