Gebakken rijst met cashewnoten



Gebakken rijst met cashewnoten

ingrediënten 2 personen
- 150g (ongekookt afgewogen) Basmatirijst
- 200g gemengde groenten (doperwtjes, boontjes, paprika, komkommer, taugé of een roerbakmix)
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 50 g ongezouten cashewnoten
- 1-2 fijngehakte teentjes knoflook
- 2 losgeklopte eieren
- 1 theelepel sesamolie
- 1 of 2 eetlepel (zoutarme) sojasaus

Het lekkerste is om rijst te gebruiken wat een avond daarvoor is gekookt. Zet het de avond van tevoren in de koelkast.
Kook de groentes even 2 minuten als deze uit de diepvries komen.
Verhit de zonnebloemolie in een wokpan en bak de cashewnoten tot ze bruin zijn. Haal ze dan uit de pan en leg de noten even apart. Bak de knoflook 1 minuut in de pan en voeg de rijst en groentes toe. Zet het vuur hoog en bak zeker twee minuten tot alles goed warm is. Zet het vuur iets lager en maak een kuiltje in het midden van de wok, door de rijst en groentes naar de zijkanten te schuiven. Schenk de twee losgeklopte eieren in het kuiltje met de sesamolie. Roer af en toe de eieren door om er een soort roerei van te maken. Roer door de rijst heen en voeg de cashewnoten toe. Besprenkel met de sojasaus en klaar!

Reacties