Frittata

Frittata met aubergine en courgette
ingrediënten voor 4 personen
- 3 eetlepels olijfolie - 100 g geraspte 30+ kaas
- 3/4 courgette - 1 eetlepel oregano
- 3/4 aubergine - 1 eetlepel peterselie
- 6 eieren - peper en evt. zout
- 200 g hüttenkäse/cottagecheese
- 200-300g ongekookte volkoren couscous
- salade


Verwarm de oven voor op 200◦C. Bekleed een springvorm met een groot stuk bakpapier, druk dit onderin, zodat het bakpapier goed past in de vorm. 


Snijd de aubergine in blokjes van 1cm. Verwarm 2 eetlepels olijfolie en bak hierin de blokjes in 5 minuten gaar en bruin. Voeg vervolgens de peterselie en oregano toe en schep even om. 
Schaaf ondertussen de courgette in lange dunne plakken met een kaasschaaf. Bestrijk de plakjes met een dun laagje olijfolie.
Doe de hüttenkäse in een kom en klop hierbij de eieren los met kaas en peper (en evt. zout). 


Doe het auberginemengsel als eerste in de taartvorm en schep daar het hüttenkäsemengsel overheen. 
Steek hier de plakjes courgette in, tot de vorm gevuld is, zie ook de foto. 


Bak de frittata in 30-35 minuten. 

Maak ondertussen een (tomaten)salade en de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

Reacties