Mosterdsoep


Vegetarische mosterdsoep
ingrediënten voor 4 personen
- 2 blokjes groentebouillon
- 1 kleine ui
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels harde boter/margarine
- 4 eetlepels bloem
- 2,5 eetlepel grove mosterd
- 1,5 eetlepel Dijon mosterd
- 50 ml (droge) witte wijn
- 200 ml kookroom
- peper
- 1 liter water

Schil en snipper de ui zo fijn mogelijk.
Laat in een grote pan de boter smelten en voeg hier de ui aan toe. Bak tot de ui glazig is. 
Vervolgens maak je een roux door bloem toe te voegen en zachtjes 2 minuten mee te bakken. Dit wordt dan een soort deeg. Meng de mosterd hier doorheen en laat ook ongeveer 2 minuten meebakken.
Voeg de knoflook, ook fijn gesneden toe.
Voeg vervolgens de groentebouillon blokjes toe en scheutje voor scheutje het water. Je kunt ook van tevoren de bouillon alvast klaarmaken.
Wanneer de bouillon alle bloem heeft opgenomen en er een licht gebonden soep overblijft, kan de wijn erbij.
Laat de soep ongeveer 5 minuten zachtjes doorkoken.

Zet daarna het vuur laag en voeg de room toe en breng op smaak met wat peper. Laat de soep niet meer koken wanneer je de room hebt toegevoegd.  

Reacties