Vegetarische burgers

Vegetarische burgers
ingrediënten voor 7-9 burgers*
- 134 g gekookte quinoa (100g ongekookt = 250g gekookt, dus 54 g ongekookte quinoa)
- 1/2 ui
- 70 g fijn gesneden champignons
- 425 g zwarte bonen (mag ook andere variant zijn)
- 150 g geraspte rode biet
- 1 theelepel komijn
- 1/2 theelepel chilipoeder
- 1/2 theelepel gerookte paprikapoeder
- 60 g walnoten (fijn gemalen, bijv. in keukenmachine)
- peper en zout
- olie


Verhit in een grote pan 2 eetlepels olie en fruit hierin ui met wat peper en zout.  Zet het vuur iets hoger, voeg de champignons toe en bak bruin in 3 minuten.  Giet de bonen af in een vergiet en stamp deze in een grote kom, dit hoeft niet heel fijn. Voeg toe aan de bonen : quinoa, bietjes, kruiden, champignons en wat walnotenmeel tot het de goede consistentie is om er burgers van te maken. 


Verwarm de oven voor op 190◦C.
Vorm ondertussen 7-9 burgers ter grootte van een pindakaas-deksel en zet de burgers in de koelkast tot de oven is voorverwarmd.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en bak de burgers in 30-45 minuten. Keer halverwege de burgers een keer om.
* Ik heb voor twee keer burgers gemaakt.

* Je kunt de burgers invriezen voor een volgende keer: Bak de burgers 15-20 minuten in de voorverwarmde oven (190◦C) en doe ze met een bakpapier ertussen in een diepvrieszakje. De burgers blijven een aantal weken goed. Als je de burgers vervolgens wilt eten, laat ze dan ontdooien en bak in een pan af. 

Reacties