Vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne
ingrediënten voor 2 personen
- 8 vellen (volkoren) lasagne - 1/2 courgette, in plakken van 2 mm
- 1 pak vegetarisch gehakt - 1/2 aubergine, in plakken van 2 mm
- 1 blik tomatenblokjes - 1 teen knoflook, gesnipperd
- 1 pakje passata - ui, gesnipperd
- 2-3 wortels geraspt - 1 bol mozzarella
- geraspte 30+ kaas/parmezaan - olijfolie


Verwarm een oven voor op 180 ◦C.
Fruit knoflook en ui in een eetlepel olijfolie in een grote (wok)pan. Voeg het gehakt en de geraspte wortel toe en bak een aantal minuten mee.
Voeg tomatenblokjes en passata toe, als het mengsel te dik is kun je ook wat water toevoegen.
Vet een (vierkante) ovenschaal in met olie. 
Leg eerst twee bladen lasagne horizontaal neer. Voeg een laagje saus toe, een laag met plakjes aubergine/courgette en een laag met kleine stukjes mozzarella en wat geraspte kaas.
Daarna twee bladen lasagne verticaal en de andere lagen, etc. etc. 
Eindig met een laag geraspte kaas/parmezaan. 
Bak in 35 minuten gaar, check deze tijd en temperatuur op de verpakking van de lasagne. 
Steek met een mes in de lasagne om te checken of de pasta gaar is.

voedingswaarde per persoon : 690 kcal, 76,4 g koolhydraten, 44,9 g eiwit, 20,3 g vezels

Reacties