Vegetarische ramen

Vegetarische ramen met kurkuma en cavolo nero (AH)
ingrediënten voor 4 personen (ik maak dit vaak twee dagen achter elkaar met de helft van de ingrediënten)
- 375 g tofu naturel - 1 theelepel kurkuma
- 2 bosbaddenstoelen - 400 g Italiaanse roerbakgroente cavolo nero
- 270 g Hukubaku ramen noedels - 150 g peen julienne (zelf wortel raspen)
- 2 L water - 125 g taugé
- 2 eetlepels zonnebloemolie - 4 eetlepels gebakken uitjes
- 1 teen knoflook  Laat tofu uitlekken tussen keukenpapier/theedoek tussen twee snijplanken met iets zwaars (een kookboek bijvoorbeeld) erop. Doe dit minimaal 30 minuten, dit kun je ook vast in de ochtend voorbereiden.
Breng water met bouillonblokjes aan de kook en kook de noedels in 4 minuten gaar. Verdeel de noedels over twee kommen en houdt de bouillon nog even warm in de pan.
Snijd de tofu in blokjes van 1 cm. Verhit olie in een wok en roerbak op hoog vuur 6 minuten tot de blokjes mooi bruin zijn. Snijd knoflook fijn. Zet vuur lager en voeg knoflook en kurkuma toe en bak nog 30 seconden mee. Haal de blokjes uit de wok en leg even apart.  Roerbak daarna de groentes in ongeveer 4 minuten in een klein beetje olie. Voeg 3 eetlepels bouillon toe, peen julienne en taugé en roerbak nog 1 minuut.
Schep de groentes op de noedels in de kommen. Schenk daar de bouillon over en verdeel er voor het serveren de tofu en uitjes over. 

voedingswaarde per persoon: 520 kcal, 26g eiwit, 57g koolhydraten

Reacties