Wolkenbroodjes

Wolkenbroodjes
ingrediënten voor 6 stuks
- 3 middelgrote eieren
- 100 g hüttenkäse/cottage cheese
- 1/2 theelepel bakpoeder
- evt. 1/2 theelepel gerookte paprikapoeder


Verwarm de oven voor op 180 ◦C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Split de eieren en vang het eiwit op in een vetvrije kom. Doe de eidooiers in een andere wat kleinere kom.
Meng de eidooiers met hüttenkäse, bakpoeder en paprikapoeder met een garde. 
Klop de eiwitten in ongeveer 5 minuten stijf, tot pieken rechtop blijven staan.


Spatel een klein beetje eiwit door het eigeelmengsel. 
Spatel daarna voorzichtig en snel het eigeelmengsel door het eiwit heen, zorg dat het mengsel luchtig blijft.
Schep het beslag met een grote opscheplepel of soeplepel op de bakplaat.
Vorm hierbij 6 hoopjes en bak deze in ongeveer 20 minuten. 


Bak de wolkenbroodjes tot ze goudbruin zijn en gemakkelijk loslaten van het bakpapier.

De wolkenbroodjes kun je zo als, koolhydraatarm, tussendoortje eten. Maar je kunt ze ook beleggen met jam of ander broodbeleg. 

Reacties