Zuurkool ovenschotel

Zuurkool ovenschotel
voor 2 personen (eigenlijk voor 4 personen, maar wij eten er met z'n tweeën van)
- 1 pak vegetarisch gehakt, 175 g (als je er echt met z'n vieren van eet een pak extra)
- 500 g wijnzuurkool
- 500 g geschilde kruimige aardappelen
- 50 g rozijnen
- 3 eetlepels paneermeel
- 1 eetlepel boter/margarine
- scheutje halfvolle melk
- 1 eetlepel kerriepoeder


Verwarm oven voor op 225◦C.
Kook de aardappelen gaar en laat de zuurkool uitlekken in een zeef. Druk het eventueel wat aan met een lepel, zodat er nog wat meer vocht uitloopt. 
Mix de aardappels met een handmixer en voeg de boter en een scheutje melk toe tot dit mengsel glad is. Voeg naar smaak peper toe en een 1/2 eetlepel kerriepoeder. 
Voeg de andere 1/2 eetlepel kerriepoeder toe aan het gehakt en roer dat even door in de verpakking. 
Mix de rozijnen door de zuurkool.
Smeer de zijkanten van de ovenschaal goed in met boter. 
Bedek de bodem met de zuurkool, strooi hier het gehakt over en bedek met de aardappelpuree. Bestrooi met paneermeel.
Bak de ovenschotel in het midden van de oven in ongeveer 30 minuten tot het lichtbruin is.

voedingswaarde per persoon (voor recept van 2 personen) : 704,5 kcal, 28,5 g eiwit, 107 g koolhydraten, 17,8 g vezel

Reacties